Beauty & Health

(03) 61518283 info@duolife.my

spa-box

Dapatkan Sekarang

DuoLife – Vital Skin

Vital Skin ialah ramuan saintifik pati buah-buahan yang lazat berkhasiat dan diperkayakan dengan kombinasi bioaktif hydrolyzed collagen marin dan collagen bovine (halal) serta pueraria Mirifica. Perisa vital skin adalah strawberri.Vital Skin juga diperkayakan dengan apricot B17, pracampuran vitamin-vitamin dan mineral mineral dan dijadikan tablet dengan menggunakan khasiat gam arabik yang baik untuk penghadaman.Merupakan produk yang di kilangkan di kilang yang bertaraf GMP serta di jamin halal.

Bahan-Bahan Vital Skin :
apricot
APRICOT B17

Aprikot sejenis buah yang berwarna kuning yang sama rupanya seperti buah plum atau pic. Ia kaya dengan beta-carotene, sejenis bahan anti pengoksidan dalam vitamin A, dan berkalori rendah. Apricot terkenal sebagai makanan kesihatan oleh pengamal perubatan Greek. Apricot telah diperkenalkan di eropah semasa zaman Alexander The Great.

Apricot termasuk dalam kelas subasid. Asid ini boleh didapati ketika buah ini masih belum masak sepenuhnya. Keasidannya akan semakin berkurangan manakala kandungan gula nya akan semakin meningkat semasa buah ini dalam proses masak. Apricot merupakan buah yang berbiji dan mengandungi pelbagai khasiat. Buah, biji, minyak dan bunga dari buah aprikot telah digunakan di dalam bidang perubatan sejak berkurun lamanya.

Apricot di percayai mempunyai khasiat seperti berikut:
anti penuaan, meningkat sistem imuniti , menghilangkan keputihan, senggugut, melancarkan perjalanan darah haid, menyembuhkan kesakitan di bahagian rahim, menghilangkan bau hamis dan bermacam lagi.

collegen
COLLEGEN MARINE

Pure marine collagen (ibu kalogen) merupakan keluarga rumpai laut. Rumpai laut adalah salah satu tumbuhan yang bernilai tinggi. Pure marine collagen ini sangat baik untuk kesihatan dalaman dan kecantikan luaran.

Khasiat Collegen Marine ialah :

 • Melaraskan berat badan dan hormon.
 • Peningkatan payudara.
 • Anti-bakteria, membuang toksin.
 • Menghilangkan sembelit
 • Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension.
 • Mencantikkan, melincinkan dan menegangkan kulit serta payudara.
 • Memulihara sel-sel kulit mati .
 • Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
 • Memperbaiki masalah kulit dan rambut.
 • Mengurangkan kedutan.
 • Menghilangkan selulit.
 • Membantu meningkatkan metabolism.
 • Menguatkan saluran darah dan meningkatkan peredaran darah.
 • Mengurangkan sakit pinggang
 • Mencegah Anemia.
pueraria
PUERARIA MIRIFICA

Pueraria Mirifica mempunyai kesan seperti estrogen yang sangat hebat. Ia telah digunakan berabad lamanya sebagai herba anti-penuaan. Pueraria Mirifica juga terkenal sebagai herba semulajadi untuk pembesaran serta penganjalan payudara.

Phytoestrogen yang terkandung dalam Pueraria Mirifica memberikan kesan positif dalam merawat masalah osteoporosis, merawat simptom-simptom menopos dan mengelakkan pembentukan kanser yang disebabkan ke tidak seimbangan hormon.

Pueraria Mirifica juga mengandungi ekstrak miroestrol dan deoxymiroestrol yang boleh memberi kesan pembentukan semula pada bentuk payudara yang semakin kendur hasil daripada perubahan hormon dan faktor di mamah usia. Malahan ia juga menjanjikan kecantikan payudara agar semakin montok dan menggiurkan seperti yang diidamkan setiap wanita.

Keistimewaan Pueraria Mirifica juga dapat memberi bentuk badan yang sempurna terutama pada bahagian payudara dan pinggul. Hasil penggunaan yang kerap pasti memberi impak kepada saiz payudara yang asal kepada saiz idaman. Ia juga mengandungi agen anti-kanser yang dapat membantutkan pertumbuhan sel kanser bagi penghidap kanser payudara. Ini membantu kaum wanita bebas daripada kanser payudara yang merupakan penyakit pembunuh utama wanita iaitu dengan mencegah pertumbuhan sel tersebut.